Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 8 July 2024

Het werken met een fysiek planbord is voor veel bedrijven nog steeds dagelijkse kost. Ondanks dat een fysiek planbord een handig planningsmiddel is, brengt een fysiek planbord ook veel ongemakken en irritaties met zicht mee. Hier zijn de 5 grootste irritaties aan het plannen met een fysiek planbord in 2024:


  • Beperkte flexibiliteit
  • Gebrek aan toegankelijkheid
  • Beperkte beschikbare data
  • Ruimtegebruik
  • Problemen met samenwerking


1.  Beperkte flexibiliteit
Met een planbord ben je beperkt in je flexibiliteit. Aanpassingen aan het planbord vereisen een fysieke interactie, wat zowel tijdrovend als omslachtig is. Ook zorgt dit ervoor dat bij onverwachte wijzigingen er moeilijk snel en efficiënt aanpassingen gemaakt kunnen worden wat uiteindelijk kan leiden tot verwarringen en misverstanden.

 

2.  Gebrek aan toegankelijkheid en centralisatie
Een digitaal planbord is enkel en alleen toegankelijk op de locatie waar het planbord zich bevind. Voor een buitendienst die onderweg is of op locatie bij de klant moeten werken kan dit voor problemen zorgen, aangezien zij geen realtime inzicht hebben in de agenda.  Ook beschik je vaak niet over een digitale opslag, wat het delen van informatie met medewerkers complex maakt.

 

3.  Beperkte beschikbare data
Een fysiek planbord biedt geen mogelijkheid tot het verzamelen van data uit je afgeronde werkbonnen. Als je data wilt verzamelen om bijvoorbeeld rapportages te maken moet dit handmatig gebeuren at enorm tijdrovend is en tegelijkertijd een stuk minder nauwkeurig is dan wanneer dit is geautomatiseerd. Dit maakt het maken van gerichte rapportages om je serviceprocessen te verbeteren zo goed als onmogelijk.

 

4.  Ruimtegebruik
Een fysiek planbord is een groot bord dat veel ruimte in beslag neemt in je kantoor. Het is dan ook enorm inefficiënt in het ruimtegebruik. Ook kan een fysiek planbord beschadigen of kunnen onderdelen of accessoires kwijtraken, wat ervoor kan zorgen dat je planning kwijtraakt of onleesbaar wordt.

 

5.  Problemen met samenwerking
Doordat een fysiek planbord geen centraal opslagpunt heeft voor alle werkbonnen, is het complex om gegevens te delen met medewerkers, wat het samenwerkingsproces lastig maakt en kan zorgen voor onderlinge frictie. Daarnaast is het planbord niet flexibel en heeft de buitendienst dus geen realtime inzicht op de planning. Dit wordt vaak opgelost door de buitendienst post-its of a4’tjes met de dagplanning mee te geven. Echter kunnen deze eenvoudig kwijtraken of beschadigd raken.

 

De oplossing? Het digitale planbord!
Komen deze irritaties jou bekend voor? Dan heeft Insezo dé oplossing voor je: Het digitale planbord. Met het digitale planbord van Insezo kan je buitendienst eenvoudig inloggen op hun eigen besloten omgeving vanaf hun mobiel, waar ze ten alle tijden in realtime hun agenda kunnen inzien. Ook worden al je afgeronde werkbonnen opgeslagen in je eigen digitale archief, waar je uitgebreide rapportages kunt maken om grip te krijgen op je gehele serviceproces. Ervaar zelf het gemak van het digitale planbord en probeer Insezo nu 14 dagen gratis! Liever een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze specialisten? Plan deze dan hier in.


Terug