Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 22 July 2024

Het overstappen naar een digitale werkbon app is een grote stap in je bedrijf, zeker als je voorheen nog met de papieren werkbon hebt gewerkt. E komt dan ook veel kijken bij het implementeren van een digitale werkbon app in je bedrijf, en het aanmaken en opstellen van je account kan een flinke uitdaging zijn als je zelf niet zo technisch bent aangelegd. In deze blog gaan we kijken naar wat deze uitdagingen zijn en hoe je deze op de meest eenvoudige manier kunt overwinnen:

 

Wennen aan een nieuwe werkwijze:

Het overstappen naar een digitale werkbon app is een aangrijpende verandering binnen je bedrijf. Veel dingen die al jarenlang op dezelfde wijze gaan zullen nu ineens veranderen zoals het aanmaken van de werkbonnen het plannen van de werkbonnen, het klantcontact dat wordt geautomatiseerd en nog veel meer! Deze vele plotselinge veranderingen kunnen op het begin Overweldigend zijn en ervoor zorgen dat je onbewust dubbel werk gaat doen.

De beste manier om dit te voorkomen is door je goed voor te bereiden op de veranderingen en je van tevoren in te lezen in wat je digitale werkbon app allemaal te bieden heeft. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een demo aan te vragen bij je softwareprovider van je digitale werkbon app. Daarnaast is het belangrijk dat je duidelijk communiceert met je medewerkers en de veranderingen die de digitale werkbon app met zich meebrengt doorgeeft. Plan bijvoorbeeld een meeting in met alle medewerkers van je bedrijf waarin je informatie geeft over het nieuwe platform. Zo help je je medewerkers wegwijs te maken met de nieuwe digitale werkbon app en voorkom je onnodige fouten.

 

Moeite met het instellen van je account

Bij het inrichten en instellen van je digitale werkbon app komt veel kijken. Je moet vaak je producten, onderdelen en klanten allemaal overzetten naar je nieuwe account om optimaal gebruik te kunnen maken van je nieuwe software. Los van het feit dat dit erg tijdrovend is, kan dit een uitdaging zijn.

Het op de juiste manier opstellen van je digitale werkbon app is cruciaal om het maximale uit je software te halen. Hierom is het belangrijk dat dit secuur gebeurt. Mede hierom bieden veel digitale werkbon apps het opstellen van accounts aan als extra service wanneer bedrijven klant worden bij de desbetreffende software, of bieden ze deze service tegen een kleine meerprijs aan. Maak hier dan ook vooral gebruik van. Dit scheelt jou niet alleen een hoop tijd, maar zorgt er ook voor dat je digitale werkbon app op de juiste manier is ingesteld, waardoor jij het maximale uit je account kan halen.

 

De juiste checklist opstellen voor je buitendienst

In de meeste digitale werkbonnen apps heb je de mogelijkheid om je eigen monteurschecklist op te stellen die de monteur op locatie moet doorlopen om de werkbon af te kunnen ronden. Maar hoe stel je zo’n checklist op, welke vragen moet je hierin verwerken en hoe lang moet zo’n checklist zijn?

Tip: Lees de blog ‘’9 punten waar je op moet letten bij het opstellen van een checklist voor buitendienstmedewerkers’’ om de perfecte checklist samen te stellen. Kom je na het lezen van de blog er nog steeds niet uit? Neem dan contact op met je werkbonnen software zodat zij je kunnen helpen.

 

Kortom: Ondanks dat je op de lange termijn een stuk efficiënter en sneller te werk kan gaan met een digitale werkbon app, kan dit op korte termijn lastig zijn om te integreren. Om het integratieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je goed communiceert met je nieuwe werkbonnen software, en tegelijkertijd je medewerkers van tevoren informeert over de veranderingen die de digitale werkbon app met zich meebrengen en ze indien mogelijk, ook alvast laat wennen aan de nieuwe werkwijze met bijvoorbeeld een proefaccount, of een korte demo waarin ze worden meegenomen door het platform. Zo voorkom je fouten en verwarringen. Laat daarnaast zoveel mogelijk over aan het softwarebedrijf. Zij zijn tenslotte de specialisten.

 

Hoe Insezo je professioneel begeleid bij het integratieproces

Een digitale werkbon moet voor jou werken, niet andersom. Daarom helpen wij jou bij de implementatie van jouw besloten omgeving, zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt met de werkbon app van Insezo. Denk hierbij aan het aanmaken van gebruikersaccounts voor de binnen- en buitendienst, SMS- en e-mailberichten inrichten zodat de eindklant op de hoogte wordt gesteld, het personaliseren van het stappenplan, enzovoort. Doorgaans kun je binnen enkele werkdagen van start met de werkbon app van Insezo. Heb je na de integratie nog onduidelijkheden omtrent de werkbon app? Geen zorgen! Vanuit je Insezo workspace kun kun je onder ''help'' voor vrijwel alle features makkelijk te volgen uitlegvideo's vinden.

 

Met Insezo kun je de volledige service van je bedrijf verbeteren, makkelijker maken en automatiseren. Naast de werkbon app zorgt onze service software voor een algehele uitstekende service. En dat allemaal vanuit één systeem. Wil jij ook digitaliseren? Plan dan nu een vrijblijvende demo in met één van onze specialisten, of maak gratis een proefaccount aan.


Terug